четвъртък, 25 октомври 2012 г.

ГОЛЕМИЯТ ИЗБОР - ПОСЛАНИЕТО НА ВИСШЕТО МИ АЗ - МОРГАНА, 2010, НЮШАТЕЛ

ПОСЛАНИЕ ОТ ФЕЯТА МОРГАНА

Каква беше целта на цялото това изпитание с пропилените от мен пари  през 2002 г. ? Трябваше ли да се мине през такава пропаст? И как да бъда утешена, след като сега за кой ли път е криза и тези пари биха били манна небесна за начинанията и бизнеса ми? Защо дотогава ми идваха средства едва ли не направо от небето, а тъкмо когато се захванах яко с духовната работа и започнах да утвърждавам Изобилието, започнах да изпитвам обратния резултат в реалността ми? 

Вярно е, че в крайна сметка винаги се намираше изход, за което съм ви много благодарна, но всичко ставаше с много страх и неувереност, както и с вечните опасения, че нещо ще се срути внезапно и неотвратимо върху главата ми! Това ли е представата на ангелите за изобилието? Да трупам вътрешни подаръци, докато във външния свят все още плахо оцелявам????

Ти вече много добре знаеш, че си там, където искаше да отидеш. Благодатта, изобилието, изразността, красотата, Божественото благоволение, изпълнените артистични мечти и сътворените проекти, ласките на Любимия и плачът на детето са в теб - дълбоко запечатани в ауричното ти поле, прекрасна моя - точно така, както и когато започна да ги утвърждаваш в онези далечни, дълбоки и трудни за теб моменти. Нежна моя, музика за душата ми - моя любима, земна част. Не съм те излъгала нито за миг. Налагаше се да минеш през онeзи бурни води - през калта, през заблудите, омразата и огорчението на много животи. Да минеш през всички флуктуации на егото си, както и през всички твои изкривени представи за нещата. Цветето на живота ти бе затиснато под много тежести тогава и само взрив можеше да промени статуквото, да те подтикне напред. Знаеш, че това се случва често при големите Учители на Светлината – истинският им пробив започва с някакъв крах във външния свят - болест, загуба на връзка, финансов проблем или нещо друго. Всяка душа избира определена тема около която да се случи взривът, понякога се струпват и по две-три. В твоя случай ти избра да тръгнеш от идеята за изобилието като ключов момент, който се изпречваше по пътя към осъществяването на много от най-съкровените ти мечти и те разделяше с любими хора, които не можеха да обърнат взор към вътрешната си красота, заети със задачата да се въртят като пумпали около темата за оцеляването. 

Сърце мое, как да разбере човешкото его поривите на душата - как да разрешим привидното противоречие?

Как, наистина, да се смириш с взривеното старо убежище - с дома, който се е срутил върху главата ти заедно с всичките ти представи за нещата? Звездна моя, сега много хора преминават и ще продължат да преминават през своите дълбоки урви. Ти, любима, искаше да им поднесеш не просто някаква сума, която те - неосъзнати напълно все още, щяха да хвърлят и бездруго в бездната на своите недоимъчни представи. Защото няма такава сума, която сама по себе си да запълни бездната на онова оскъдно мислене, което ви е насадено от векове. Идеите за борба, оцеляване, ограбване; имането на едни за сметка на бедността на други - това са дълбоко отпечатани модели в емоционалните ви тела. Всеки, който е живял светски живот на Земята несъмнено ги притежава, независимо от това дали е бил „беден” или „богат”, тъй като моделът се гради и от двете страни по еднакъв начин. 

Авангардните души - онези, които искат да проправят пътя, се заемат със задачата да пречистят напълно у себе си тези стари нагласи, за да поднесат на останалите не просто някакво временно облекчение, а холограма за съзидание - вечно действащ модел. Този модел всеки открива сам за себе си. Но когато е видял как друг го е направил, става много по-лесно и бързо. След като човек се слее напълно със собствената си уникална холограма за изобилие и привличане на пари, той наистина става автономен владетел на живота, благосъстоянието и финансите си. Тези тайни са били пазени дълбоко от вас. А онези части от тях, които са били проповядвани гласно, са били осмивани и принизявани по всякакви начини с цел хората да бъдат държани в подчинение и робство. Сега, обаче, настъпи историческият момент, в който светлината с разрешени от Върховния създател темпове започва да се излива към вашата галактика и към Земята. В такава обстановка всички тайни  - светли или тъмни, излизат наяве. Защото в килера е била запалена лампа. Там вече се вижда всичко такова каквото е  - и късчетата злато, и прашните, ненужни вехтории.

Любима, трябваше ли да бъде точно този начинът? Всеки друг подход би бил еднакво болезнен, защото отлепването на пластове от миналото, както и окончателното отскубване от хватката на егото никога не са твърде лесна и приятна задача от позицията, от която я гледате. Ето защо всички ние от другите измерения ви следим с огромна благодарност и любов. Не забравяй все пак, че всичко, което се е случило и се случва, е било предварително договорено като вариант. Така че ти - на по-високо свое ниво, наистина си избра сама такава възможност, защото именно темата за изобилието отключва много врати и дава необятна творческа свобода на индивида. И много гениални идеи са погинали, задушени в схватката на привидното противоречие между оригиналността и желанието да се пригодиш към вкуса на масите, за да бъдеш актуален и да оцеляваш. 

Сега си провесила криле под тежестта на онези спомени. О, ние знаем, скъпа, каква болка и тъмнина изживя, но ние бяхме още тогава неотстъпно да теб. Винаги сме ти помагали да изплуваш след най-тъмните си нощи.

Цялата история - освен всичко друго, включи и двете раси (араби и африканци), с които си имала трудности в предишни животи. Това комплексно взаимодействие имаше обратна връзка и за тези хора - нещо, за което ти нямаш представа. Ти повлия на няколко от тях по много благотворен начин. Човекът, с когото се свързваше - хитър, умен и манипулативен организатор от подземния свят, също бе повлиян от Светлината ти и беше изключително по негово настояване ти да получиш обратно онази малка сума. 

Съвпадението на датите на "получаване" на голямата сума с твоите празници също не беше случайно. Всичко беше изчислено така, че да го почувстваш като дар и благослов. И то беше такова, мила моя. Наистина беше.

Роханна, Ваня - както искаш се наречи - този пречистващо-обучителен период е най-големият дар за теб от много животи насам. Не бива да съжаляваш за нищо, нито да се наричаш с лоши имена - о не, аз дори няма да повторя епитетите, които сама си налепи в гнева си. Разбира се, това е уникална случка и има подобно въздействие само в твоята опитност, защото бе поставена там в ключов момент, със специални обстоятелства и отново с хора, с които си имала в предишни животи взаимоотношения на жертва и мъчител. Този финансов „курбан” оправи в много отношения дълговете между двете страни. С твоята тотална прошка към тях ти изчисти напълно своята страна на медала. Не забравяй, че в предишни животи ти също - подмамена от заблуди, си се поддавала на изкушението, наречено „нечисти начини за получаване на пари”. Именно затова, мила моя, сега ти копнееше за чистотата на най-високите ти същности, за божественото Изобилие, за тайните от древността, които пренасяше живот след живот със себе си, опитвайки се - с небесни или недотам небесни средства, да въплътиш. 

Онзи чист дух - онази чиста Роза, която сега се къпе под водопада на истинското си небесно, необятно изобилие нямаше как да разцъфти изпод всички онези отломки. Ето защо те трябваше да бъдат разчистени изцяло, без остатък. Когато изследваш една тема - била тя любов, здраве или изобилие, я изследваш от всички страни - особено когато искаш да я поднесеш накрая като модел за творчество. За да покажеш на другите как този модел действа, се налага сама да минеш през всички обърквания, заблуди и ограничения на така наречения ви реален живот. Така и само така ще можеш да кажеш - да, и аз като вас изпитах тези ограничения и ги взех по някое време за напълно верни и непреодолими, но с помощта на духа, интуицията и ангелите, както и с голямата си любов и упорство, успях да се въздигна над тях. 

Също така е вярно, че - тъкмо когато започнете утвържденията за изобилие, е възможно в началото да се прояви точно обратното. Защо е така? Защото докато не сте напълно осъзнали, животът често ви поднася патерици, на които да се облегнете - един вид „милостиня”. Периодите в живота са различни. Понякога е удачно да бъде подкрепен отвън човек, който има преголяма болка, с която не може за момента да се справи еднолично. В други случаи индивидът е оставен сам - по гол дух плюс ангелска подкрепа в рамките на Божествения закон, за да може да си докаже, че вътрешното му намерение, Божественост и творчески възможности стоят много над всякакви ограничения като раса, пол, възраст, образование, място на раждане и каквито и да било други прегради, които поставяте пред възхода си. 

Всичко става в съвършен синхрон между душата в човешко тяло и висшите аспекти. Индивидът и само той е онзи, който контролира процеса с мислите и постъпките си. Ето как в един период - когато той осъзнае, че желае най-накрая да почувства истинската си творческа мощ, патериците изчезват по магичен начин и душата бива оставена на „самотек”.  На този етап човек просто се разделя с идеята, че той е своите пари. Когато ги загуби, той разбира, че ако гради самочувствие единствено върху финансите си (при това извън контекста на собствените си творчески възможности, в които той дълбоко в себе си не вярва на този етап), както и че ако няма връзка с Божественото, той автоматично се превръща в губещ априори, защото в света на чисто материалното са възможни всякакви катаклизми.

В света на Божественото, обаче, катаклизмите се случват с определена цел - осъзнаване; и когато тази цел е постигната, душата започва да се свързва с Висшето си Аз и проумява, че тя и единствено тя е творец на изобилието си - творец, независим от нищо друго, освен от собственото си чисто намерение, връзката с потока на Живота, както и синхронизацията с всеобщото висше благо. (Това е действащата формула, която лично аз прилагам. Толкова ли е просто - ще попитате. Да, толкова - ще ви отговоря след дългогодишно лутане – б.к.)

В момента, в който заявиш подобно нещо, дори у теб сега трепва още някакъв остатък от старото и при всеки стандартен човек излизат с крясък множество опровержения. 

По отколешен навик индивидът продължава да твори недоимък в живота си, понякога дори с неосъзнатата цел да си докаже, че е прав и че другото е една невъзможна измислица.

Този начален период е най-труден за повечето души, защото се върви на тъмно, само по вътрешни указания, без почти никакво потвърждение от външния свят. Както знаеш, повечето хора поддържат старата ценностна система и не са свръх очаровани да се съгласят с една такава истина, която би обезсмислила много от дългогодишните им усилия и понякога съвсем ненужни Богу жертви.

Точно в такъв етап навлезе ти веднага след загубата на твоите средства. Парите, които не бяха главна цел за теб изведнъж се превърнаха в централна тема, на която обръщаше толкова пресилено и истерично внимание, че естествено - като начало, попадна в обратната крайност. Това всъщност е прекрасно, защото ти сама искаше да преминеш през всички видове грешки, свързани с Изобилието, както и с начините на мислене по темата. Не забравяш, нали? - крайната ти цел не беше просто някаква сума, а цяла холограма - модел за изобилие.

Когато ти пречистиш един такъв - своя собствен, до съвършенство от всички страни и го поднесеш на хората около себе си, тогава те вече виждат ясно модела потвърден от реален човек, който е като тях самите. Това е безценен подарък. Те ще знаят, че този човек се е страхувал като тях, че е правил техните грешки. Ще са го видели с очите си. Иначе има опасност да го провъзгласят за прекалено чист и духовен, да не приемат дара му. Разбираш ли сега, че съществена част от цялостния процес е да преминеш сама през пълния диапазон от светлинни натрупвания около дадената тема?

Колкото до ковчежето с реални средства за твоята свещена работа - то е налице. Въпрос на още една малка стъпка на напасване между двата ти свята е да го разбереш и да започнеш да го използваш. Но то е факт. Ти вече се включваш с всички системи и прилежно изкъпани тела към реката на Живота. Веднъж потопена в този вихър на божествена изразност и творчество, ставаш наистина недосегаема за силите на мрака. Ще можеш - блажено седнала в изграденото от теб царство на вътрешна светлина, мир, покой, благодат и Божественост, да плуваш с дипломатическа неприкосновеност сред бурните води на светското, които тепърва само ще се разпенват още повече. 

Мила, моето обещание е свята дума. Ти изпълни своята задача - мина през всички бури, надлежно изстърга мръсотията от себе си, даде прошка на всички и за всичко. Разбери, любима, в аурата на всеки човек има негови си дарове, които подлежат на активиране при повишаване на вибрациите му. Те са негови. Няма „условие”, което той трябва да посреща, лазейки на колене, няма на кого да угажда. Моля да разберете, че има огромна разлика между тираничния господар, който изисква многочасов труд и прегъване на гръб от своите подчинени и онова, които ние, ангелите, ви показваме като път. Разликата е в това, че в единия случай вие така или иначе полагате много повече усилия, леете много повече пот, жертвате здравето си, за да угодите на не свои идеи и да получите мизерна трошица от тортата.

В нашия случай - когато ние ви приканваме към пречистване на старото, за да активирате собственото си Божествено наследство, вие служите на висшето си АЗ и на Бог. А „наградата” от такова служене е сливане с безпределната радост, изобилие, творчество и сигурност на Вселената. Наградата е постигането на вашите собствени най-висши мечти и стремежи.

Затова не приемайте изпитанията, които ви изстъргват от ненужното като мъченици, не ги посрещайте с натежало сърце като грешници - знайте, че това са вашите жалони към истинския ви успех - успеха на Духа, въплътен на Земята. 

Мила моя, обещанието на небесните сили си е обещание. При това думата отново не е съвсем вярна. Обещание е, когато някой ти каже, че ЩЕ получиш нещо. В нашия случай ние просто ти припомняме: 

 - Хей, Ваня, виж, завий в тази посока - там си скрила сама за себе си огромен подарък. Но си решила да сложиш пред него куп стари тенджери, за да може - в стремежа си да го достигнеш, да ги хвърлиш на боклука най-накрая.

- О, не го виждам. Как ще стане? Кога? - ще се възпротивиш ти и ще продължиш да вървиш напред по стария сив, но познат път.
- Ваня - ето там, там….ще ти нашепваме. Заслепена от кулата на старите ти вярвания, ти пак няма да видиш. И тогава нещо вътрешно в теб - онова, което помни подаръка с всичките му възможности и аспекти, ще изкрещи изпод старите железа на своите предишни опитности….

Искам свободааааааааааааааааа……………………….

И - както и стана, ти ще изплачеш реки от болки, ще вдигнеш юмруци нагоре и ще изкрещиш:

- Небеса, освободете ме!

Тогава - за да не се мъчиш, ние ще ти дадем шашка с динамит да си срутиш кулата на старото наведнъж, а не да я къртиш тухла по тухла с десетилетия.

Така че, мила моя, каквото си поискала, си го получила. Да се върна към темата за обещанието, което не е обещание, а само посочване на верния път към онова, което е твое по Божествено право.

Ти си вече там, където искаше да отидеш - както в моя, така и в по-високите си аспекти. Винаги си била. Целия път, който извървяваш, е просто път на осъзнаване. 

Колкото до ежедневния ти живот, изпълни го с всяка радост, за която си помислиш в момента и имай моето пълно уверение - като същност, която все още вижда по-надалеч от теб, че магията ти е задействала входовете към твоето божествено съкровище; че то не е някакво имагинерно ковчеже във вътрешния ти свят, а напълно реална и всестранна финансова осигуреност по пътя ти – както личния, така и артистично-духовния.

Всичките ти планове са подкрепени, всичките мечти - осъществени. 

Даже сама ще искаш да си запазиш малко тръпка, за да има все пак известна доза съспенс, мила моя.

- Ами ще стане ли? Ами ако ми мине котка път? Ами ако тялото ми - въпреки всичките грижи и ласки, вземе че внезапно направи беля? 

Но колкото повече се сприятеляваш с всичките аспекти от живота си - колкото по-искрени, дълбоки и честни разговори водиш със своите суб-личности, толкова повече ще се убеждаваш, че когато доброволно вървиш по пътя на обединяването, любовта и служенето няма да има нужда от повече бомби и стресове, защото няма да има за какво да бъдеш стряскана. Алармата за събуждане звъни веднъж, не целодневно.

В този живот ти вече се събуди, мила моя. Взривове ще има само ако сама, напълно съзнателно, ги пожелаеш.

Но тъй като сърцето ти копнее за покой, прошка, благодат и творчество, искам да те целуна, любима, и да ти подаря своя сребрист плащ, както и вълшебната си пръчка.

-  Твори алхимия, мила моя, защото ти не само прегърна собствените си дарове, но сега по магичен път можеш да помагаш и на другите да прегърнат техните.

Ти последва интуицията на съня си и постигна повече отколкото сама бе предполагала в този живот. 

И да - отговорът на конкретния въпрос. Трябваше ли всичко да стане по този начин?

Не знам дали трябваше, но знам че планът ни успя….Ние сме заедно - твоите по-висши аспекти и земното ти Аз. Имаш ли представа каква радост е това?

Прегръщам те и те целувам.

Феята Моргана 

Няма коментари:

Публикуване на коментар