сряда, 2 януари 2013 г.Какво е най-доброто и мъдро отношение към несправедливите и направо неверни от човешка точка обвинения? Трябва ли да се усмихваме, без въобще да обясним и да защитим позицията си? Трябва ли да се чувстваме виновни, че с някаква собствена негативна и невидима за нас вибрация сме ги предизвикали?

……………….

……Възлюбена! Благословена да си в усилията да поправиш онези заблуди и залитания, които си допускала много пъти, заслепена от човешкото, подмамена от фалшиви идеали. Божествена нужда имаше да осъзнаеш това и да се върнеш в истинското си Свещено сърце, в божествената си балансираност и мъдрост. И в същото време трябва да знаеш, че никога не е имало нужда – обвинена от другите, да обвиниш сама себе си – обвиняването е акт с негативна насоченост. Правилната дума би била осветяване или осъзнаване….и толкова……
…………………………………………………

…..Виновна ли си за нещо?

 Но, Божествена, вина не е наше понятие. Несправедливото осъждане от страна на други хора идва само за да възбуди още веднъж онази част от теб, която е готова непрекъснато да се оправдава, обяснява и отстоява. О, това само по себе си също не е „лошо”. Разбира се – в някои ситуации е добре, даже наложително да се обясни. Онова, което целиш ти, обаче е – независимо от това какво и как точно обясняваш (което в случая е много по-малката част от въздействието), да осъзнаеш какви стари страхове, комплекси за малоценност и обида предизвикват у теб тези несправедливости и – веднъж възбудени, да ги освободиш в Светлината. Защото ако реакцията е твърде болезнена, това означава, че някаква – макар и по-малка част от теб вярва на това обвинение, колкото и то да е нелепо. Само прегръщайки и освобождавайки тази част от минали влияния,  ще можеш и да обясниш нещо, ако се налага, но ще го направиш с чувство на непоклатимо вътрешно достойнство.

Божествено достойнство, което си знае мястото и цената, без да наранява, осъжда или пречи на другиго.

О, ние знаем, безценна, че за човешкия ум това е задача понякога доста сложна и объркваща, защото той не може да пресметне, нито пък да контролира всички влияния, които дори само една малка постъпка може да предизвика. Това и НЕ Е негова работа всъщност. Затова ти прави точно онова, което правиш – преглеждай внимателно твоите собствени „залитания” в посока на прекомерна гордост или прекомерна нищожност, след което заставай спокойно и усмихнато в центъра си и остави събитията сами да се подредят. Не измисляй тактики, не планирай „ответни удари”. Разбира се, ти си наясно с това, така че решителната стъпка е направена. Остава само да си дадеш известно време тази мъдрост да бъде интегрирана и от по-нисшите нива, които все още искат да „стиснат” нещо, да го запазят за черни дни, да се сврат на някое сигурно малко местенце, уплашени от този жесток и коварен свят.

Аз те уверявам, небесна моя, че твоят свят сега става по-лъчезарен от всякога, затова ние те призоваваме да вървиш спокойно и уверено, с изправена, но не от горделивост, а от щастие, любов и свързаност с Вселената глава.

Трябва да свикнеш да вървиш изправена по този Божествен начин, да свикнеш да си в светлината на прожекторите без страх от нищо, защото ти няма какво да криеш, възлюбена. Ти, както и всички хора, в същината си не си грешна, а чиста като роса – започни да осъзнаваш този факт и той лека-полека ще намали всичките ти страхове до малки предани гномчета, които понякога ще ти дават мъдри съвети, но нищо повече. „Озъбените свирепи” псета от миналото, които – в мрака и заблудата си започваха да ръфат теб, вместо „враговете” вече са избягали при по-подходящи донори на енергия…

Кучетата лаят, керванът си върви. Със знанието, че ние сме винаги до теб, със знанието, че ние сега ти оказваме най-голямо доверие, защото знаем, че каквато и енергия да ти дадем, до каквото и да имаш достъп, ти ще го използваш за най-висшето благо на всички; с пълното вливане в Божествения поток и пълното си овластяване до степен на истински Космически Господар на живота си, ти ще можеш по един безкрайно естествен начин да пръскаш най-голямата си светлина без страх, вина, и опасения. Така малките упреци отстрани няма да те засягат, защото ти вече няма имаш вътрешно чувство на виновност, с което те да резонират. Ще можеш спокойно да отделяш от плявата и зърното.

Досега ти бранеше Свещената си същност с огромна ревност. И понеже цялото е било отричано не само преди векове, а и в този живот, при това и от най-близките ти хора, ти си развила това чувство за абсолютна автономност и неприкосновеност, защитавайки сърцевината си от всякакви външни влияния. Сега вече може да отдъхнеш, защото както ти каза Мария, ти казвам и аз – вече навлизаш свои води, започваш да се свързваш с истински сродни на Звездния ти произход души, с които може само да обменяш любов и мъдрост. Затова, мила, може вече напълно да разтвориш сърцето си без страх, че някой пак ще го залее с киселината на собствената си жлъч. И знай, че доколкото е ставало така в миналото, то е било част от плана за твоето осъзнаване, а както при почти всички хора – по този път има и трудни, и болезнени моменти.

Но ние ви напомняме – трудните и болезнени моменти са само „част от пътя”, но не Път сами по себе си,  те са средство и горчиво лекарство, но не самоцел.

И ето аз сега ти казвам преди Коледа, казвам и на всички – Господ и ние, Възнесените Учители, Ангелите и Сияйните Същества от Светлина искаме да сте осъществени, радостни, изобилни, честити, умиротворени и блажени. Това е вашата орис, това е вашия път. И болката по него е само един малък отрязък, един контраст, който е сложен там, та винаги да ви напомня какво имате и какво повече не е желателно да вършите.

Благославям теб, любима моя, както и всички, които биха пожелали да се докоснат до моята блага енергия.

Аз съм винаги с вас, винаги ви помагам, напътствам и обичам по всякакви начини. Вашата плът е моя плът, вашата горчива чаша е и моя горчива чаша и най-голямата радост и упование за небесните ми бъднини ще бъде уверението, че вие най-накрая сте осъзнали главното –вие сте като мен. Ние сме едно. И както аз успях да се възнеса над най-голямата човешка болка и унижение, така и вие можете да се възнесете над всичките си драми, за да изпиете Граала на най-свещената си участ в небесата, които сега сваляте на Земята.

Блажени мои, обичам ви с цялото си огромно сърце и ви заливам с превеликата си Светлина и радост.

И не обръщайте внимание на суетнята наоколо си, защото истинските промени – истинските натрупвания – истинските събития се случват на друго ниво, но те се случват, любима и царствена моя – случват се неотменимо и докато другите са маят в своите не лоши, но неподходящи за времената забавления, вие – светлите души, които от еони насам работите по мисията Земя, събирате кротко и тихо лаврите на многовековния си труд.

Земята е  обгърната от невидяна досега любов и подкрепа. Цялата  Вселена наистина е в изумление от онова, което започва да се случва с вас, защото то действително надминава и най-смелите очаквания, които сме могли да имаме.

Стойте с тази гордост, с това знание за себе си и помнете, че сте истинските Господари на живота си, а ние сме на ваше разположение сега и винаги – и правим за вас всичко: възможно или невъзможно.

С любов и благослов изливам над вас Граала на Божественото опрощение и  Райска Благовест.

ЙешуаНяма коментари:

Публикуване на коментар