понеделник, 29 декември 2014 г.

Разговор с АА Михаил за процеса на Възнасяне и насоките за 2015
Скъпи мой братко, кажи ми сега какво стана  с Възнасянето?

Разреши ми, Rosa – Ahna, да обръщам топката на твоите въпроси. А ти какво мислиш, че става – енергията спирала ли е някога, приливите на Светлина стихват ли, вдъхновението ти угасва ли, темите за работа секват ли или е тъкмо обратното?

Не, енергиите никога не са спирали да се разгръщат, темите бликат неудържимо, енергиите стават все по-силни, все по-близо до физическото тяло, това е факт. Защо обаче около зимното слънцестоене все започват едни мрънкания, че нищо не е станало, че сме прецакани, че Възнасянето се отлага, че поколения наред няма да се възнесат - отново се тиражират и поставят като години на Възнасяне числа напред във времето.

Твоята част е да приемаш и предаваш в пълна чистота точно онова, което минава през теб. И ето какво ще ти предам аз сега, мила моя звездна сестрице. Възнасянето е многоизмерен процес, който тече в сферичното време. Ето защо възклицания като „отлага се“, „ще стане през еди-коя  -си година“, отразяват една частична, но не пълна истина. Възнасянето на  Земята и Човечеството е в пълен ход и сега. Всеки отделен канал обаче може да хване една частица от сферата „време“ и да я преекспонира като единствено вярна. Какво имам предвид – точно онова, което говорим от самото начало.

Ние можем да дадем общи насоки за геофизмичните, магнити, времеви, планетарни, пространствени и суб-атомни промени, които текат във вашето развитие. И все пак всички тези фактори може да бъдат изживени по съвсем различен начин от отделните индивиди. Ние говорихме за трите линии.

Онези, които продължават да живеят по старому, все едно нищо не се е случило (въпреки, че процесът на едно по-дълбоко ниво засяга и тях, но техните будилници ще звъннат малко по-късно.) Тази група включва не едно, а няколко поколения. Част от нея ще бъде събудена едва след напускането на физическото тяло. Но това е повече от ОК за душата – тя е искала да изживее живота си по този начин. За нея това е успех. Не мерете никого със своите аршини, защото всяка опитност си има специфика, която не винаги можете да разберете в дълбочина.

Втората група също включва членове, които най-вероятно няма да пожелаят да приемат новото статукво,  няма да могат да преработят енергийните промени и ще напускат планетата с бунт и възмута в душата, за да продължат опитността си в подобни енергийни пространства при други обстоятелства. Точно тази група е много възможно да предизвиква размирици в идните години, докато не вземе окончателния си избор – или да приеме парадигмите на новото време и да пречисти дисхармонията и хаоса на по-ниските енергийни наслоявания или да бъде събрана с други души, които искат да живеят с по-ниска плътност, но не повече на планетата Земя.

Третата група включва всички онези, които са избрали за себе си пълния пакет с акции – процеса на Възнасяне. Дори и в тази група ще има души, които ще искат да помагат вече от другата страна на воала. Други ще продължат да изнасят първопионерската задача – да слеят Висшия си Аз със земното тяло, създавайки една цяла нова хибридна раса от просветлени хора.

Сега – ако говорим за просветлените общества като масово явление, наистина – определен брой земни години е най-вероятно да минат, докато процесът стане всеобщ. От тази гледна точка може да се каже, че пълното Възнесение на човечеството ще мине през няколко поколения още. От друга страна обаче – ти и много други, можете да изживявате благодатта още СЕГА – не е необходимо да чакате. Вие сте като автономни вселени – макар и отделни индивиди и малки групи, вие имате правомощията да изживявате и създавате първите малки общности на Тера Нова сега. Има и такива места, които вече поддържат вибрационно подобно решение. Така че за вас Тера Нова е вече факт. Не след  години, а сега. Разбира се – вашата задача е по-предизвикателна, защото трябва да поддържате едни по-различни вибрации сред плътна среда. Но вие се справяте блестящо.

Както виждаш - това са разнородни протичания на енергия и вие често тълкувате нашите обяснения превратно. При всяко пояснение, че ще има напускане на планетата“ си представяте някакъв нов Содом и Гомор, Божие наказание, а това не е така, защото вие от векове живеете в този цикъл на раждане –израстване-смърт. Периодично – по навик, а и със съдействие от някои все още дейни егрегори търсите да си измислите някоя страшна болест, епидемия, бедствие. Но такова нещо няма в сферите на високото съзнание.  И всичко зависи от вашия фокус, от гледната точка. Когато започнете да виждате всичко с очите на Духа, каквото и да изживявате, ще изпитвате само благодат, любов, напредък и разцвет.

Защо „ще“ и „когато“? Това се свързва с време.

Прекрасен въпрос – сега най-голямото предизвикателство пред вас е да свържете термините на Духа с термините на човешките тела – ментално, етерно, емоционално, физическо. Когато духът в достатъчна степен проникне физиката, вие изживявате някакво усещане за време, но в същия миг сте извън него. Промяната е тук и сега, фината настройка е направена за Земята и за вас. Но физическата част носи огромна инерция и именно заради това се налага да преминава все още време, в което тази инерция да бъде овладяна и пренасочена. Затова от момента на фината настройка до момента на проявлението все още минава известен „период.“ И когато ние казваме „ще“ – имаме предвид времето, което ви е нужно до пълното изживяване.

Е значи признаваш, че все още не го изживяваме напълно. А щом не го изживяваме напълно – няма как, все нещо чакаме, искаме да свърши тегобата – илюзорна или не.

Да, това е така, освен дето не е. Ти сама знаеш, че в моментите на пълна самота изпитваш безтегловност, лекота, радост, усещане, че плуваш в огромна чистота. Когато се свържеш отново с други хора обаче, миналото все едно се връща и това те дразни. Но няма да е точно да се каже, че все още никога не го изживяваш напълно, защото знаеш, че има безкрай много такива моменти, в които си едно с Възнасянето – и те са Истината за теб.

Е да, целта не е да съм непрекъснато сама, а все още понякога реагирам на това или онова, иска ми се и тези моменти да изчезнат.

Остави си една кошница от човешки подправки. Не е ли истина, че тези раздразнения просто отшумяват и се отмиват все по-бързо, че не засягат личността ти, постъпките ти – отношението ти към самата теб? Ако загубиш съвсем тези човешки сигнификатори, ще бъдеш трудно смилаема за околните, те все още имат нужна от някаква твоя реакция, която да им е разбираема. Пък и целта не е човешкото да бъде напълно заличено.

Аз не искам да го заличавам. Просто има състояния, които хич не са приятни, знаеш го – те хич не ми трябват повече, бездруго цялата ми младост беше помрачена от тях.

Точно там е разковничето на драмата за много от вас. Вашият договор е различен и голяма част от вас в младите си години повече сте чистили и работили, по-активно сте преминавали през тези състояния. В същото време обаче всяка душа по свой начин преминава през разочарованията на илюзията и достигането до истината – какво значение в кой живот и в кой период от това превъплъщение го правите – процесът е един и същ. Все някога всеки ще трябва да изкопае своя кладенец в дълбочина – и тогава Висшият Аз безпрекословно ще го подтикне към същия път, който изминаваш ти в момента.

Разбира се, човешкият аз иска своята материализация. Ние също ви поощряваме да материализирате, да предприемате смели крачки в реалността, да се отстоявате. Ти и аз не сме поставяли основи на някаква илюзия, а здравия фундамент на ново тяло и ново общество. Ако започнеш да живееш в многоизмерността обаче, няма да изживяваш само една точка от ставащото, а цялото – то е все едно да си в един и същ миг личността от предишните животи,  висшите си аспекти, паралелните проявления – и всичко това СЕГА. Имаш и такива мигове, нали?

О, имам и те са прекрасни! Но не мога още да ги споделя – дойде ли живо същество и магията някак се пресича…

Не винаги

Всъщност – да, не винаги …и когато това състояние се сподели с друг, става нещо чудесно, върховно.

Точно така.

И все пак някаква част от нас страда безпределно, все едно агонизира – всичките тези години, вложени в безкрайно пречистване, практики, вливания на светлина …и все още тези тъмни нощи на душата….мислиш си, че ще минат, а то…

Агонията идва от преминаването на пределите…защото всеки преминат предел е една малка смърт. Не си ли заслужава обаче създаденият прецедент, откритото пространство и за другите.

Заслужава си и ти знаеш как да ме подкукуросаш. Но всеки от нас иска и сам да опита плодовете на труда си, не само да ги остави за другите.

Какъв е проблемът?

Някои неща изискват младо тяло….

Кои например?

Ами сексът, танцът…

Имаш ли проблем с някое от двете?

Всъщност не, но…

Си мислиш, че би могла да имаш

Да, много от вас си мислят така – че нещата закъсняват, защото някои работи като любовни връзки, семейства, кариери трябва да стават  в по-ранна възраст. А вашата ранна възраст много често е преминавала под знака на страховете, психотичните състояния, невграждането в системите, чувството за отчужденост. Знам това.

Сега статуквото се променя, възрастовите граници също. Да , предизвикателство е за вашите сетива и възприятия, но пък и ние сме с вас, да ви помогнем и окуражим. Любовта е по-силна от всякакво ограничение.

Говориш си така, но всъщност тя рядко взема превес в решенията засега…на думи е лесно, но когато Любовта се изправи срещу някое дълбоко залегнало убеждение и предизвиква първосигналните ни механизми, в повечето случаи печели нашето старо чувство за защита…

Любовта винаги печели, защото няма срещу какво да се бори, тя е извън този контекст. Друг е въпросът какъв е резултатът, който си представяш, че тя трябва да предизвика.

И оставаме пак в точка първа – да се научим да сме щастливи и влюбени в живота независимо от обстоятелствата.

Точно така. Това е най-голямата сигурност. Което не значи, че не можете да материализирате и всички онези малки и големи чудеса, за които говорихме - те са в ход. Но пътят често е странен за ума. И винаги има един фактор Х- една малка частица, която все още не разбирате и проумявате. Оставете я на Духа – това все още е част от играта да сте хора.

Значи ли това, че никога няма да разберем процесите напълно.

Значи, че можете да разберете достатъчно, за да се почувствате майстори на живота си.

Все още не се чувствам напълно така.

Знам. Но вече се чувстваш и много често така.

Вярно е. И все пак имам някои проблеми с тялото, които ме притесняват.

Но няма ли и обратните, изцелителни процеси, няма ли решителни, фрапиращи промени в енергетиката? Онези термини, които отначало бяха само мъгляви езотерични концепции не са ли вече част от физическите ти усещания (вярно е - свещено сърце, Кундалини, потоци енергия, дишането на осмици – това вече не е просто практика, а част от ежедневното ми изживяване б.к.) - Имай предвид, че тялото закъснява с реакцията. Дай му „време“ и търпение, а с духа живей в необятността – тя е твоя и СЕГА.

Предизвикателство за много от вас е и че живеете между времевите линии. Така все едно не сте напълно в нито една реалност. В същото време това е и голямото обещание на Възнасянето – да разполагате едновременно с няколко вибрационни операционни системи, докато сте в тялото. В течение на времето ще се научите да сърфирате умело между тях и да се забавлявате. Сега обаче все още усещате по-силно объркването, чувството че сте в ничия зона, тъгата, депресията…но те ще отминат като лош сън.

Защо пламъците близнаци търпят такива крахове в опитите си да се съберат?

Защото огънят е силен и не търпи и грам от фалша и изкуствеността на старите модели. Основата трябва да е любов, а формата – гъвкава, преливаща се, многостранна.  В същото време и сама усещаш, че еднакво се радваш и на моментите на самота, защото пламъкът-близнак всъщност никога не е отделен от теб – така даже често чувстваш по-ярко любовта му, тъй като плътните блокажи и съпротивителни реакции отсъстват.

Е да, но ти ни приканваш и към физическа част.

Така е, но няма нужда от старите драми и истерии около връзките и ти го усещаш, вече не ти е интересно; сама разбираш, че реакциите на другия често са предизвикани от негови собствени неотработени рани, страхове….

Даааааааааа, за разбирането разбирам, а ти не разбираш ли, че човек просто иска да бъде щастлив и повече да не мисли за блокажи, рани, комплекси и други глупотевици.

Ами че бъди щастлива и не мисли за тях.

Не винаги става.

Все по-често става. И това не е мое ангелско неразбиране на дълбоките човешки болки. Само че когато сама си прокопала тунел към безкрайната радост – ползвай я. Инструментите са в ръцете ти.

Ми трудно е – понякога излизат странни чувства – дори гняв и съпротива, които не знам откъде идват.

Оставяй ги да минат и пак се настрой към своята многоизмерна същност и радостта. Най-трудното е разбереш, че нямаш планирани проекции в бъдещето – мислиш си, че нещо ще стане и трябва да реагираш, а то не е проектирано за теб – ти сама го правиш в момента.

През 2012 имахме величествен ритуал и ти каза, че кармичните договори са приключени, а наталната карта – неутрализирана.

Да, това е така.

Обаче съвсем не мога да кажа, че плувам в тотална хармония с кармичните възли, напротив – все още има дълбоки избухвания.

Но и нарастваща хармония. Разбирам твоето усещане, че тъпчеш на едно и също място. Уверявам те обаче, че договорите са приключили в първоначалния си вариант – нямаш клаузи, които да те задържат към определен човек или обстоятелство. Но вие всички непрекъснато избирате сами да подновявате връзките и отношенията си, защото много добре разбирате заряда в тях. Същото важи и за теб. Ти си вече в зоната на напълно свободния избор. Не си мисли, че във висшите измерения има сила, която да ви кара принудително да слизате на земята. Бихте могли и да не го правите - изборът е изцяло ваш. Разбира се – има слоеве, реалности и измерения, в които тази истина варира. Ти самата би могла да работиш по твоите задачи и по друг, по-лек начин. Но предизвикателствата винаги са те възбуждали. Така че дори от самото си раждане не си имала обвързващ ангажимент, а само насоки. След април 2012 нямаш повече обвързване с тази планета – би могла да стоиш, да напуснеш – каквото си пожелаеш, без драма, с еднакъв аплауз от наша страна.

Знам, казвате ми това, за да се почувствам свободна, а не все едно някой ме държи с вила на врата в едни все още турбулентни обстоятелства.

Точно така.

Но аз сама избирам да стоя тук, ден след ден – интересно ми е какво ще стане.

Да.

Все пак си представях, че след 2012 ще е по-леко с хората.

Не е ли?

Всъщност да. По-леко е.

Преминаването към връзки с другите в Христовата енергия е предизвикателство за вас, тъй като много от вашите дърпания през слънчевия сплит са единствените ориентири, които познавате  и които ви показват кога и как да реагирате. Както сама изпитваш, връзката от високото сърце е много свободна и няма претенции. Това обаче в началото може да се изтълкува като безразличие и безхаберност – поради простата причина, че все по-малко те вълнува точно с кого и къде ще си, става ти безразлично, удоволствието някак е еднакво във всички случаи.

Така е. И все пак тук също се давим понякога. Особено в интимните връзки – някак не излиза уравнението и там да обичаш всички или много мъже или жени еднакво. Трябва да има някаква спецификация, някакво отделяне на точно определен човек.

Точно така, защото в това има предизвикателство, динамика, енергията на затворения кръг между ин и ян, разгарянето на пламъка, който иначе би се разпръснал в една проста любезност и приятни, но не чак толкова дълбоки и енергийни отношения. И въпреки това – дори избирането на тази специфика на двойката не означава обсебване, загубване на връзката с околния свят, прекарване на двамата само в общуване помежду си. И в този баланс много от вас все още се давят.

Забавно ли е да ни гледаш как цабмуркаме.

Ние ви обожаваме и обичаме безкрайно. Части от вас самите саботират, осмиват, дори освиркват тази любов. Но и това ще мине.

Кажи насоките за 2015 – хората обичат насоки и поне малки подсказки.

А ти самата все повече заживяваш в една многоизмерност, в която не можеш да бъдеш само един зодиакален знак или да следваш насоката само на едно число или една карта – каквато и да била, защото знаеш, че нещата не текат линейно и във всеки миг можеш да имаш мъдростта на всички знаци, числа, стари архетипи, нови структури и да ги ползваш по избор. Това е Пътят на Майстора, който вече се отделя от линейността и дуалността. И все пак всички слоеве на сътворение съществуват, за да бъдат изживявани, за да могат хората да продължават пътя на Възнасяне през неговите много етапи , учебни лиини и помагала.

....следва продължение.

Няма коментари:

Публикуване на коментар