вторник, 23 септември 2014 г.

На този етап ние сме отворили всички врати пред пред вас.Мили мои ангели, какви са вашите препоръки към мен в сегашната ситуация? Как да се справя отново с гнева и отчаянието, какви са перспективите пред мен? Изглежда че всичко вече е казано многократно и все пак като че ли не е достатъчно, нещо липсва . Много силно е усещането, че двата ми свята не се спояват; те съществуват истински – великолепните пространства и енергии на Новия Свят, но и тъмните нощи и дни на душата - чувството, че отново нищо няма да стане, че земята не иска тези кодове, че хората са заслепени от зомбиралите ги навици и пристрастявания и искат да си спят. Блъскам се като пеперуда в буркан и не мога да намеря отвора отново. Знам дори, че го има, ама пак се чувствам така – моля, помогнете ми да влея промяна ,свежа енергия, нещо ново и различно.

При всеки нов предел, при всяка нова прекрачка трябва да преминеш не само през своите, но и през колективните вярвания по темата, по която работиш – това са могъщи магнитни полета, на които все едно стои пазач с надпис: „Преминаването забранено”. И ти искаш, искаш да отидеш по-нататък, ала този надпис те спира. Ти се обръщаш просълзена назад и не виждаш какво би правила там. Целият ти живот, всеки един негов миг е отдаден на една-едничка цел – да преминеш през тази бариера. Обаче Пазачът с надписа ти казва, че това е опасно, пък и направо невъзможно. „Какво да правя” – питаш се ти тогава – та аз затворих старите врати, а тук път няма. Кой ще ми го позволи? И защо точно пък на мен?

Мила моя звездна Роза – ние използваме тези образи, за да ти представим ясно положенията по пътя, но тук не става просто въпрос за сравнения, а за съвсем обективни реалности. Във финия план изкривените представи на човечеството се струпват в огромен пласт от гроздове, които като зловеща мъгла застават по пътя на онези, които са дръзнали да променят статуквото. Те плашат, карат хората да се връщат назад към не особено бляскавото, но сигурно съществуване в старите модели.

Нека сега ти кажем едно. Надписът е фалшив. Нищо че милиарди и милиарди хора преди теб са повярвали в това и са го приели за даденост. Надписът е фалшив. В много други опитности може би е било целесъобразно да не преминаваш тези бариери, докато си във физическото тяло. И тогава сме ти казвали, че не е времето, че трябва да изчакаш, да направиш каквото можеш в съществуващите в момента условия.

А сега сме ти казали многократно, че именно в този живот е моментът да прекрачиш тези бариери. И ценното е да ги прекрачиш именно докато си в човешкото тяло – с неговите стари програми, непрекъснати страхове за болести и оцеляване. Защото когато си от другата страна ти и бездруго имаш всички потенциали. Чудото е да преминеш тези гранични зони, по които лаят кучета и да освободиш даровете за себе си и за хората във физически тела.

И когато спреш пред фалшивия надпис и се уплашиш, а назад не ти се връща, започва блъскането на пеперудата в буркана. Започва отново бунтът, отчаянието, тъмната нощ на душата ,желанието да напуснеш планетата, която – с моделите си, ти забранява сякаш да разгърнеш пълния си творчески потенциал.

А ние ти казваме: „Премини – вход свободен”. Защо точно ти ли, Ваня? Защо точно ти да заслужаваш? По една проста причина – защото си стигнала дотук. Стигнала си до тази порта, до този нов праг на промяна. Защо толкова много прекрачки ли? Но, вълшебна, кой се катери по баирите? Кой? Никой не би те осъдил ако се задържиш в някоя долина и такава плато на сметанена благодат има и за теб и ти го знаеш. Затова прекрачваш праговете. Не че процесът някога ще спре; имаше такива тежки катинари, толкова болезнени задачи, които пожела да освободиш по пътя си, че не спря и за миг и това бе по-усилната част. От перспективата на Духа благодатта винаги си е била с теб, но от човешка перспектива настъпва един момент, от който натам ще я живееш изцяло.

Висшият Аз е определил тези жалони по пътя ти, но ти и само ти решаваш дали да преминеш през тях или да останеш на по-сигурно място (и нека уточним, че тази "сигурност" е удобство на ума, но тя е и голяма заблуда. Истинската сигурност идва единствено то връзката с Духа.). Никой дух, никой ангел, нито бог са те подтиквали по принуда да правиш каквото и да било.

Да, време е за нов скок, за нова промяна. Приветстваме всеотдайността ти, решението да се отдадеш 100 процента, да промениш навиците си.

Кое доколко е възможно? Абсолютно всичко е възможно в тези уникални дни на отваряне. Защо тогава не го виждате ли? Защото много от вас дори не се запътват към тези вътрешни, фини пространства, други засядат в долините на заблудите, трети застиват пред някои от фалшивите надписи пред бариерите и решават, че те са дотам. Не е нужно да повтаряме отново и отново, че ние не осъждаме нито един избор.

Защо светът ти не отразява още всичко това? Знаеш отговора много добре – има разминаване във времевите пластове. Когато префиниш вибрациите, излизаш малко напред във времето, или по-скоро извън него. Това те поставя в едно усещане за безтегловност и непринадлежност, от което на човешкото аз му става много страшно и на много от вас това пречи да продължат полета.

В същото време именно когато не се уплашиш и продължиш през собствените си въображаеми лимити, идват и истинските дарове на материализацията. Защото  за всеки експеримент се иска смелост и решимост да спреш вътрешните гласове на съпротива и съмнение.

На този етап ние сме отворили всички врати пред пред вас. Ние винаги ви помагаме – можем да облекчим до голяма степен страданията ви, но най-"трудната" част е там, че не можем да изживеем всичко това вместо вас. А за да получите даровете на новото време, просто следва да изживеете всички етапи на процеса – въздигането, устрема, после бездните на отчаянието, връщането назад, стагнацията, новия пробив и устрем – такива са циклите и това ние не можем да ви спестим, колкото и да ви обичаме. Можем само да продължим да ви показваме пътя, както и неоспоримия факт, че след всяка премината мъглива и здрачна област идва още по-нов и светъл хоризонт. Ние не поставяме лимити пред вас – все още вие сами си ги поставяте.

Другото объркване идва от факта, че много от вас си представят ангелската помощ като моментно удовлетворяване на човешките ви желания, а много често това не е така. Наистина, Висшият Аз може да ви даде моментни награди, но това става с цел да видите, че всичко е истина, че нещата се случват. После той/тя/то несъмнено ще ви преведе и през всичките ви неадекватности и стари болежки. Но вие и сами искате това, нали?

Може би много от вас си представят, че ще дойде миг в който няма да имате човешки емоции, ще живеете в някакъв вакуумен свят, стерилизиран от преживявания, люшкания и емоции.

Докато има пристрастявания, тежки енергии, блокажи, страхове, които не са за вашето най-висше благо, наистина ви вредят и ние ви помагаме по всички възможни начини да ги преодолеете, то пълната липса на емоции и движение би направила света ви наистина блудкав, вял, без подправки и вълнение. Облян от Искрящата Интегрираща Светлина и от осъзнаването ви обаче, тия емоции няма да ви яхват като яростни експлоататори, а ще бъдат просто ваши разнообразни енергийни блюда, които ще опитвате периодично като истински ценители. Тъгата – доколкото я има, ще бъде светла като стиховете на символизма, а отчаянието – само бегъл миг на преход, контраст, който да подчертае миговете на възкръсване и Просветление.

И нека те уверим, че промяна в статуквото няма как да не настъпи. Човешката логика ви кара да мислите, че има случаи, в които – каквото и да правите, колкото и добри да сте, колкото и светлина да давате, няма да бъдете възнаградени, дори напротив – може да ви се присмеят, да ви ограбят, възползвайки се от невинността и наивността ви.

Божията логика не е такава обаче. Довери се на Висшия Аз, на самата себе си в своята многоизмерност, на пътя си. Да, може би не толкова много хора все още разбират тази логика, но ти вече би трябвало да си я усвоила и интегрирала. И да излъчваш всяка минута знанието, че ти дори не трябва да заслужаваш каквото и да било, защото СИ това по подразбиране.

Твоето изобилие идва пряко от светлинния ти коефициент. За теб това е истината. Тя е осигурена с обезопасяващи въжета, така че спокойно можеш да оставиш притесненията настрана и да се впуснеш в радостно творчество.

Тъй като връзките ти сега се преместват от слънчевия сплит към сърцето,оставяйки старите сигурни опори на бутни-дръпни, на очакванията, на тесните алъш-вериши ,ти се струва ,че губиш хората около себе си, а всъщност е тъкмо обратното – ти ги печелиш, започваш да ги виждаш в нова, много по-богата светлина.

И в заключение искаме да добавим, че много от вас си представят нещата като едно моментно слизане на Райска благодат – нещо като Deus ex Machinaкато историята за мъжа, който не е могъл да се ожени за аристократката, защото е от скромно потекло и изведнъж се оказва, че е син на венециански граф. В много от случаите това е пълна истина – тъй като голяма част от вас са истинска светлинна аристокрация. Ще ви даде ли това земни титли и владения? Най-вероятно не. Светлинната титла най-напред ще ви отнеме всичко, ще измъкне всички черги изпод краката ви, за да се научите да черпите богатство и самочувствие най-вече от Божествените си качества и вътрешната светлина. След това ще можете да преизградите целия си живот – здравето, връзките, притежанията, работата в напълно нови модели.

Много дълго време няма да можете да виждате следващия си приход именно поради тези причини – за да се научите да се доверявате на единствено сигурния си финансов съветник – Духа. Да, това ще предизвиква пристъп на най-разнообразни емоции – страх, завист, чувство за непълноценност, отчаяние – но това са и целите на подобно разтоварване. Именно разтоварване. И когато се отпуснете напълно, ще видите, че всички желани от вас материализации започват да се случват леко и безпроблемно, по начини, които са били предполагани и по такива, които въобще не сте могли да вземете предвид, защото сте си правили сметките без кръчмаря – план А душата ви

Каквито и признаци да показват временно тялото, емоциите, материализациите, помнете едно – не тялото определя, а духът, макар и да са ви учили обратното. Започнете с енергията – ако имате изобилна, здрава, плодородна, блестяща, лъчезарна енергия, тя неминуемо ще се материализира според вашата уникална жизнена програма. и това ще стане синхронизирано с висшето благо на всички.

Бъдете щастливи и благословени, защото заедно преминавате поредния праг на осъзнаване на Любовта и Единението.

Чакат ни безкрайно радостни срещи, нови проекти, начала и светли духовни домове.

АА Михаил, Мелхиседек, Рафаил, ИИсус Христос, Санат Кумара ,АА Метатрон и майка Мария.


Няма коментари:

Публикуване на коментар