вторник, 28 март 2017 г.

Новите образци на любовта - послание от АА Михаил и АА Самуил


АА Михаил и Самуил – разкажете ми за тези нови образци на любовта? Много се говори, но какво им е толкова новото?

Често новото е добре забравено старо –както казвате вие. Образецът е форма – модел-носител, който съдържа любовта и я заземява, така че – обичайки се, хората да имат някакъв набор от кодове, които да предават помежду си, както и структура, която да пази съдържанието да не се разлее съвсем.

Вие отдавна ползвате такива модели – това са различните видове бракове и етичния кодекс около тях. Разбира се – тези модели варират от култура в култура. Въпросът е там обаче, че в повечето случаи вие не спазвате обещанията си, защото разбирате, че няма как и че те всъщност са изкуствено наложени. Често брачният договор има сериозни несъответствия с космическия. В тези случаи космическият все по-често печели. Казано на ваш език – ако Космическият договор ви повелява да продължите напред, вие ще разтрогнете брачните обещания.

Ти по-скоро препоръчваш безбрачие?

Съвсем не, препоръчвам да следвате сърцето и вярванията, които са ви особено близки. Ако някой тип ритуал и калъп са ви толкова любими – следвайте го, ако пък се промените в хода на живота, ще можете да преструктурирате любовта.

Е добре, но ако ще даваш някакви тържествени клетви, не е ли все пак по-добре да се посветиш изцяло? Да даваш обещания за вярност до смърт, като знаеш добре, че може и да не се окаже така, е малко тарикатско, ми се струва.


Виж, ти винаги си вярна до смърт или по-скоро – до живот – на всички. Именно следвайки сърцето 
си, си най-вярна. Понякога пътят на сърцето може да съвпадне със сегашните ви структури за поддържане на любов, а понякога не. Истината е че сегашните структури изискват от вас да ги поддържате с много усилия и в повечето случаи се превръщат в калъпи, които ви задушават и не само че не помагат на любовта да разцъфтява, а обратното – подтискат я. Това е така защото те са много ригидни, черно-бели, крайни и двумерни.

Ние сега ви предлагаме много по-гъвкави структури, които са също така индивидуални. Т.е. –решавайки да структурирате любовта си с някого, пак използвате модел, но много по-флуиден и съобразен с еволюционните ви планове. Разбираш ли - по-голямата част от вярванията на миналото обслужват пряко не Божествените цели, а едни закоравели морално-етични вярвания. За да ги следваш, често е било нужно да развиеш някакъв вид фанатизъм и тъй като повечето хора не са можели да го направят, са ги престъпвали, разяждани от чувство на вина. Време е любовта ви да преминава в повече лекота.

И какво представляват тези нови образци?

За вас те са невидими, но са съвсем реални – то е като холограма, която съдържа кодове на вселенска чест, програми за усъвършенстване, връзки за дълбоко и цялостно възприемане на другия човек, синхронизации на еволюционните планове. Това е дълбок и интерактивен макет за взаимодействие с която и да било душа. Можете да ги изискате за всеки тип отношения – родителство, интимно партньорство, приятелство.

В този ред на мисли процесът на получаване на тези образци е дълбоко вътрешен и интимен. След това можете да ги превърнете в какъвто и да било ритуал. Но съдържанието е вече ново.

Това веднага ли става?

И да, и не. Да – защото когато ги изискате, във финото поле ги получавате на секундата. Не –
защото в човешкия живот да ги интегрирате се изисква време.

Колко време?

Усмихват се.

Любимият човешки въпрос. Кога и как? А отговорите са винаги едни и същи. Кога – сега, как – чрез процес на Просветление, който е вечен. Достатъчно е да го изберете и той се случва, той ви води – през един или друг метод, по една или друга пътечка. Приемането на новите образци на любовта изисква цялостно освобождаване от миналото, от кармата, от борбата между половете, от язвите и миазмите на любовта. Новите образци съдържат дълбоко познание, мъдрост, чистота, много по-мощна светлинна енергия, която се обменя през всички чакри, дори галактическите. Те не са нещо застояло, което получавате веднъж завинаги, а нещо като операционна система, която можете да развивате също така. Различното при тези нови образци е че те не обслужат изкуствено създадени обществени стандарти, а вашата еволюция. Разликата между сегашните ви модели и новите образци е, че в новите – или добре забравените стари, тъй като вие сте имали подобни модели преди еони, - в новите образци вие се познавате и контактувате многоизмерно, съжителствате мулти-стерео – не само с онази ваденка, която познавате като ваше тяло и аз, а като Божествена многопластова същност. 

Да опознаете себе си – това също е път, изисква постоянство и всеотдайност. Но наградата е общуването с друго същество на много нива и издигането на всеки тип отношения от инстинктивно-оцеляващи до любовнико-магьоснически. Защото едва когато човекът в неговите взаимоотношения израсне до пълния си потенциал, той става истински Майстор. Трябва да знаеш, че сега всеки тръгва по този път.

Добре, но нека да си кажем честно. Ние вече ги изпитваме тези нива на любов и екстаз. Когато общуваме с вас на практиките, новите образци ни заливат като гъст, Божествен сироп, неописуема наслада. Факт е – не мога да го отрека. Обаче виждате че в живота не е същото – там има дълбоки разочарования.

Докато ги наричате разочарования, ще знаете, че във вас действат все  още стари идеализации, очаквания, неразбиране на процеса. Когато си избрал да приложиш тези нови модели, виждаш, че всяка стъпка е очарование, защото е част от цялото. Дори когато човешкото ти аз  я нарича „негативност”, това често е така, защото всеки гледа на нещата от неговата си страна. Не бъди нечестна, защото ти сама достигаш – дори физически, до тази фаза. Щом като си ги изживяла на едно място и в един момент тези модели, ще можеш и на друго. Въпрос на твое лично отстояване е да ги прилагаш винаги, независимо от мненията на другите и обстоятелствата. Това е Майсторка задача, но си струва.

Добре де, но в интимната любов да изхвърлим ли съвсем добрата стара американска мечта?

Изхвърлете всички чужди мечти и следвайте личната. Вярвай, че винаги си на Пътя и това е така. Ти си в играта, една прекрасна група от просветляващи се хора приехте предизвикателството и строите вече фините структури не само на тези образци, но и на цял световен ред. Ние разбираме, че искате някои материализации да стават по-бързо, но докато има такова нетърпение, това все още е индикатор, че не съвсем си вярвате. Когато напълно се потопите в тези образци, просто се возите по линиите на живота си с веселието на дете, което кара картинг. То не мисли докъде ще стигне, напротив – блъска се  в другите колички, върти волана без посока, за едното забавление.

Вижте, всеки тип отношения си имат доста предизвикателства – не винаги всичко е толкова веселяшко.

Така е - не винаги, има една естествена синусоида. И все пак ще усетиш, че идва един момент, в който разбираш, че няма как да бъдеш предадена, изоставена, наранена. Особено в любовта. Най-малко там. И именно поради тази причина няма нужда да задържаш, подписваш, контролираш нищо. Точно тогава ще можеш да приложиш новите образци, защото точно тогава ще си освободила мястото за тях. Тези нови модели са подходящи хора, които са отдадени на личното и общественото Просветление.

Не са ли достъпни за всеки?

Достъпни са за всеки, който го поиска. Не всеки ще пожелае да извърви такъв път на себепознание, но това също е съвършено. Така и трябва да бъде. Няма по-добро и по-лошо. Сега обаче да минем към същината - Бащата/Майка Бог и ангелските царства непрекъснато издават нови и нови едикти, нови нива на милост, опрощение, обновление. Ние го правим заедно. За много от вас пътят се забързва, става все по-активен и ти вече усещаш това. Няма време за стари мисли, емоции. Има само крачката днес. Новите образци на любовта се заземяват в определен период от време – щателно наблюдавани от Висшите ви Азове. Повечето от вас веднага ги свързват с пламъците- близнаци и това е така, но то е и нещо, което може да се приложи във всеки вид отношения, дори в отношенията към самите себе си.

Това е един могъщ период на обновление, пречистване и израстване в Любовта, в силата на Любовта. Какво значение има откъде сте минали и колко време отнема? След като идеално виждате, че сте на Пътя, че енергиите стават все по-силни и че все пак при всеки се наблюдава развитие?

В разгара на тази силна Космическа пролет идват ускорения от енергиите, които бяхме спуснали през ноември 2016 и тези ускорения ще помогнат на моделите да се индивидуализират и заземят в още по-голяма степен. И един съвет – не мислете за времето, то вече не е фактор. Телата все още са със стар часовник, но духът ви държи нов. И телата ще последват. Те вече го правят. За това ако трябва да избирате през видимото и невидимото – наблегнете на невидимото, то винаги е крачка напред.

Космическите вълни продължават да бомбардират Земята и да носят благодат. Всичките ви усилия дават плод. Понякога тихо, понякога с видими скокове, вие правите еволюцията възможна. Духът държи в обятията си сочни награди и вие ги изпитвате, когато медитирате или се съберете на вашите общи занятия. Остава само да внесете тази благодат и в ежедневието, докато ви стане навик. Любовта на Небесата е с вас, във вас. Дават и се и структури, които да я съдържат –възможност сами да творите правила, да следвате Вселенските закони, творейки през тях чудеса.Дали ще се възползвате или не, остава ваш избор.

С вас сме, в любов, щастие и чест.АА Михаил и АА Самуил.P.S. През ноември и демекмври заземихме
една вълна в Софиs и Пловдив, сега предстои ускорение в енергиите - практиките ще бъдат проведени във Варна и Бургас като част от безценния Лемурийско-Атлански триъгълник.

https://www.facebook.com/events/1883614495184200/


Няма коментари:

Публикуване на коментар