четвъртък, 22 октомври 2015 г.

Възлюбени души,

Днес искам да поговорим за изборите. Но не само за онези, които правите веднъж на няколко години. Тогава, когато – честно или не, избирате управляващите си. Искам да поговорим и за онези малки избори, които изграждат големите.

Онези опции, които са изправени пред вас в големите избори са опциите, които вие сте създали чрез ежедневните си малки избори и решения в миналото. В какви управници избирате да вярвате? В каква България избирате да вярвате? Отчаяни ли сте или оптимистични?  Смятате ли, че е възможно с всеки изминал ден националният стремеж към чистота, интегрална честност, изобилие, но не за сметка на други, а в Христовата енергия, да се повишава? Смятате ли, че децата ви могат да излязат от мрежите на зомбиращи медийни програми и да намерят пътя си? Най-вече, чрез вашата пътеводна звезда, която да им покаже колко ярка, сладка, привлекателна, изпълваща и възнаграждаваща е връзката с личната светлина и бога на любовта. Имате ли визия – така изпълваща, всеобхватна, задъхващо- ентусиазираща, че да топли сърцата ви дори в мрачните есенни дни, дори тогава, когато не всичко от онова, което гори като пламък в сърцата и душите ви се е материализирало.

Направете своите големи и малки избори. Затова защото от тях зависи степента, в която ще се озовете в личния си рай, при това сега - на секундата. Понякога – в големи енергийни повдигания и практики, вие навлизате в този рай и оставате очаровани. После обаче – в шума на ежедневието и обкръжаващия грохот на излитащите сенки изборът да възвърнете тази ведрост е само и единствено ваш. Много често скрити ваши страни ви влекат към стари разрушителни програми с примамката, че това е по-приятно, интересно, а другото е за светци, които ама и богу не са други. Разбира се – има и такъв вариант, в който човек може да изстърже от себе си заедно с всичко и простата радост от живота. Но вашите сенки не се интересуват толкова дълбоко от балансите ви. Те се чувстват добре с вашето недоволство, с вашата подтиснатост и превъзбудени енергии, които се нервират, избухват, консумират в повишени количества каквито и да било субстанции.  И точно когато тези вътрешни гласове започват да ви примамват или насъскват срещу добрите ви начинания (а те намират странни, често алогични пътища да го направят), тъкмо тогава вие следва направите своя избор отново и отново. Може би сте го правили много пъти и все пак – докато процеса не се автоматизира, на ден ще се налага да го правите понякога ежечасно и дори по-често.

Питали ли сте се защо някои хора са преминали през най-големите възможни изпитания  и въпреки това са станали изключително градивни и плодоносни, успешни личности, докато други не могат с години да превъзмогнат наглед много по-лека травма. Причините - разбира се, са нееднозначни, а многоизмерни. И все пак една от тях е изборът на човека.

„Е, ние не сме чак такива герои“ – чувам много от вас да казват. Ние сме обикновени хора. А аз ще ви кажа, че няма обикновени или необикновени хора по презумпция. Вие сте такива, каквито се направите сами, каквито изберете да бъдете. След това ви чувам да роптаете. „Да, но ние често избираме пламенно най-най-най-доброто, а всъщност се получава обратното, все едно стоим на едно място и съвсем не напредваме.“ И аз ще ви кажа, че за това също има причини. Първо – пътят не винаги е такъв, какъвто си го представяте. Второ – понякога вие прехвърляте цялата задача на нас, като се самоосвобождавате от отговорността да влезете дълбоко навътре и да осъзнаете собствените си творения от миналото. Трето – правите изборите някак извън себе си, в едно друго пространство.

Истина е, че вашите усилия са насочени към това да докоснете звездите, собствените си високи измерения. И вие правите упражнения, медитации и практики. Но често липсва следващата стъпка – вашият 100 процентов избор да живеете тия истини, да бъдете тия истини, да сложите името и всяка клетка от тялото си в тази енергия. Докато изборите ви са половинчати, такива ще бъдат и резултатите. Защото често очаквате някаква сила някак извън вас да ви повдигне, осъзнае, изцели. И докато ние можем да ви окуражаваме, любим безкрайно, да ви насочваме към стъпките, то изборът да заявиш себе си, да се осмелиш, да напуснеш старото и да направиш диря в неизследвана територия, без видима гаранция за успех, си остава ваш. Докато се придържате към зоната на комфорт и представата, че сте малко и ограничено същество, че съществуват сили, които могат да ви навредят или дори унищожат, че може да станете обект на нелепа случайност, ужасна болест, преследване, измъчване, че има мъка без край – докато живеете с този свят като истински в ума си, а с другия – като илюзорен, то такава ще бъде и реалността ви. Истински и случващи ще са хаотичните, нелепите, страшните ви представи, а другите – колкото и да ги утвърждавате тайничко, ще си остават такива – тайнички, някъде другаде, но не и тук. Разбира се – картината не винаги е толкова черно-бяла, но основата е такава. Ние ви състрадаваме, защото знаем, че клетъчната ви памет помни такива случвания, болести и трагедии, но ви уверяваме ден след ден, че те са плод на миналото и сега и моментът да смените хард диска с основните си вярвания и убеждения. 

Дори когато светът все едно ви крещи обратното, вие останете кротко, смирено, но с достойнство и твърдост във вашите избори. Няма как да сгрешите ако избирате отново и отново Висшето си Благо.

Ние често сме говорили за това и ето, че и краят на годината идва с нови възможности за откриване на вашата мисия, така че всеки да направи нова крачка към личните си хоризонти на изгряване.

Дошъл е редът и моментът с още един избор и диамантено решение да затвърдите Кои Сте – Майстори на Светлината със собстевени знания, мъдрост, любов, чудотворни възможности, идващи от връзката ви с Висшия Аз и Акаша.

За всеки от вас настъпващият период до Нова Година ще е една огромна възможност да преосмисли и затвърди своите нови вярвания, този път – до най-малки детайли. Наблюдавайте се ежедневно – в магазина, на улицата, на пътя – какви избори правите? Какви храни избирате? Какви мисли? И ако кажете, че често има случаи, в които сякаш не вие избирате, а някаква друга част от вас, която като че не можете да укротите, то ние ще се съгласим. Много често може да ви се случи нещо, което наглед не сте избрали. Или да ви сполети криза, която не сте избрали. И все пак – когато кризата или обстоятелствата отминат, можете да направите отново избор – да навлезете в безкрайни драматизации, или просто да продължите напред с доверие, че всичко е наред, че онова – което трябва да ви се разкрие, ще ви се каже; с упование и любов да продължите към Божествения си път на Земята, независимо от всичко.

Помнете – когато ви готвим за „трудности“ ние не искаме да ви плашим, още по-малко ние самите вярваме в тези трудности, напротив!  Защото -  повечето пъти когато вие плачете и се вайкате за нещо загубено и приключило, ние често ликуваме, макар и състрадавайки на вашето моментно положение. Защото виждаме накъде ви води пътят. И знаем, че точно оттам минава вашата уникална диря на тази планета. Когато ви говорим за трудности, ние имаме предвид бурите, които спрятат вашият ум и дълбоките ви страхове. Те виждат трудности там, където Висшият ви Аз вижда възможности. И макар че сте чували тези неща на теория, в моментите на болка забравяте това и упреквате бога отново и отново, че ви води по неправилна пътека. И тогава – отново и отново, можете да изберете онова, което е за Вашето Най-Висше благо, дори когато не знаете точно какво ли ще е то.

Вашият  път изисква всеотдайност  - 100 процента участие, непрестанно наблюдение и себеосветяване, до най-тайните и тъмните кътчета на душата ви, откачане от някои системи и егрегори и захващане в енергетичните модели на Христовата мрежа. Колкото и старото да ви блазни, ще трябва да устоите и да се отстоите. Това не означава естествено да се превърнете изстъргани светци без светско удоволствие, но ще имате един нов баланс, а и каквото и да правите – вече няма да е от пристрастяване и неовладени емоции и липси, а заради простото земно удоволствие. Когато сте в тази нагласа нито може да прекалите, нито да си навредите.
Затова бъдете взискателни към себе си и своите избори. Давате ли си най-доброто? Или път след път предпочитате отново да се свиете в старата тясна черупчица? Размахвате ли крилете си или ги оставихте в килера? Вярвате ли още в новия човек и новата Земя или ги оставихте в интернет пространството като незряло бълнуване и мечта? Защото каквото изберете, ваше е. И ако един избор не е стигнал да победи хилядолетните сенки, то направете още 100, 100 000, 1 000 000. Докато процесът не се автоматизира , количествените изменения не се превърнат в качествени, та един ден да станете и да разберете, че вече сте различен човек и няма нужда да правите нищо, за да бъдете онова, което сте си представяли, че си измисляте, но сега най-накрая осъзнавете , че сте били винаги и винаги ще бъдете.

Избирайте вашите водачи, избирайте какви да бъдат и водачите на утрешния ден; но най-важното – изберете себе си. Какъв избирате да е вашия принос? Защото само върху себе си имате 100 процента правомощия.

Обичам ви безкрайно, горд съм с вас и знам, че заедно творим златни времена на разцвет, изобилие и радост без край.

АА МихаилНяма коментари:

Публикуване на коментар