вторник, 17 март 2015 г.

Месечно послание на АА Михаил, март 2015

Както сами разбирате, целият процес на живота протича на вълни. Когато дойде приливната вълна, вие се надигате, изпълвате се с ентусиазъм; внезапно уж толкова важното ежедневие става незначително и вие усещате огромната промяна в живота си. Изведнъж се прояснявате и разбирате кои са истински значителните неща в живота. Всъщност разбирате и още по-широката концепция - че за всяко нещо има точен момент, и всяка част от живота ви е еднакво съществена- тогава, когато е обляна с вълшебството на Божествения полъх.

Когато дойде отливът обаче, се плашите, свивате глави в пясъка като щрауси и – от чувство за „солидарност“ с другите, а и от страх да не останете голи на показ след отлива на общата вълна, започвате да се правите все едно нищо не се е случило и всичко си тече по старому.

Вие разсъждавате така: „Трябваше да станат едни неща, да се събуди цялото човечество със замах от днес за утре, да светнем като крушки, за да им покажем на  останалите какво значи това Светлина, да се случи нещо наистина разтърсващо, а то….всичко си е едно и също. Е да, едни хубавиииииии енергии пълзят в мен, някое и друго изцеление и чудо, но дори тях не всички ги виждат и усещат.“

А от нашата страна ние сме много горди да видим, че с течение на времето вие измайсторявате своите начини за сърфиране през вълните. Усещате кога да вдигнете знамената и отново да извикате дружно бойно „Ура.“  и кога да снижите малко гарда, да останете в позиция на кротост и тишина, защото ежедневните задачи не само не противоречат на светлинните, а са част от тях. Вашето отношение към всичко в живота – от най-дребната ежедневна изява, до най-високата концепция, е еднакво значимо.  Радвайте се на най-малкото и изискайте най-голямото, като не забравяте, че малко и голямо са си ваши мерни единици, не вселенски.

Ние не ви препоръчваме да гледате на отливните периоди като на очакване. Защото Майсторът знае, че няма какво да очаква, че животът му е сътворен от неговите избори. Да, човешкото аз не винаги знае точно как ще се развият нещата, но връзката с Духа и интуицията дават такава сила, жизненост и енергия, че отделните завои, издигания и пропадания по пътя престават да имат такова значение за вас. Стига да сте в потока, в енергията. А това усещане – веднъж подадено ви от Духа, започва да ви се услажда. Защото то просто си е най-вкусното нещо, което сте опитвали досега.

Във всяка тема, по която работите, вие преминавате през един и същи процес. Има период на разкриване, на получаване на светлинни пакети, в които ви се струва, че - аха-аха – материализацията е настъпила. Енергията се издига като остров в океана и озарява именно онзи миг на реализация, който знаете в душите си, че е възможен, че е вашата мечта. След това обаче този остров потъва обратно в мътните вълни на ежедневието, тъй като всеки от вас продължава пътя през изчистване на личните си страхове, комплекси, стари травми, сенки. И когато островът ви се загуби, решавате, че всичко е било мираж, че сте се заблудили, че си живеете в един ваш свят, ама той няма общо с реалността. И точно този „мираж“, който ви показва Висшият Аз и който дори вече виждате реализиран, макар и в по-кратки мигове на силна енергия и екстаз, ви води напред.

Защото това не е изкуственото вълшебство на самоцелното въображение, а истината, която духът ви представя, за да ви вдъхнови. Ако не виждате къде отивате, как да намерите ентусиазъм да преминете през всички шубраци на хилядолетия мрачна опитност, да разчиствате пласт по пласт теми, изкривявания, стари шаблони? Разбира се, по пътя вие се научавате да правите разграничение между издиганията на Духа и поривите на лабилното въображение. 

Имайте предвид, че издиганията на духа идват в една съвършена лекота, плавност, безбрежност, безвремие, спокойствие, естественост. Докато бленуванията на въображението са с доста по-гъст емоционален оттенък, с много повече лепкави мелодраматични енергии. Когато казваме лепкави, не прилагаме негативизъм, а просто правим констатация. Лепкавата енергия прави точно това – лепи другия, закотвя го, натиска го, приковава го към някакво очакване и незадоволен копнеж, докато здравата енергия на безусловната любов и събудения Дух винаги дава въздух, пространство, полет, свобода.

Много от вас са повдигнали планини, направили са чудеса от храброст, за да преминат през вътрешните си предели и да достигнат сочните награди на Духа. Все пак – по силата на вашия договор и жизнена програма, вие сте взели една част, едно лице, един тип тяло; разбира се – много от вас боравят с повече от един жизнен модел и все пак до този момент вие е трябвало да бъдете точно това – християнинът, евреинът, мюсюлманинът, домакинята, блудницата, праведния католик, еретикът, и да защитавате с всички сили своята част.

Дори тогава, когато могъщи същества от светлина са се прераждали в ключовите исторически моменти, те не са съумявали да повдигнат завесата и – защитавайки отчаяно своята част (което е трябвало и да правят) са се фанатизирали дотам, че са се превръщали в смъртни врагове едни за други, убивайки се физически взаимно. Вашият роман „Време разделно“ е показал този процес по един безупречен начин. Да умреш за вярата си е единият предел на безусловната любов. А следващият предел е да се научиш да живееш,  дори в друг модел. И точно в този момент попът вместо да умре геройски, повежда сам хората към чуждата вяра, чалмите и фереджетата…и тъй Родопа планина се почерни, ала оцеля за поколенията.

Сега е дошъл подобен момент за вас. Разберете, че онова, което на пръв поглед е „Време разделно“, в космически план се превръща във „Време събирателно.“ Когато се разделите с идеята, че сте само едно лице, един човек, една националност, един пол, вие се събирате със своята многоизмерност.

Разбирате ли, любими – много от вас приемат това като смърт. Вие искате промяната с всички фибри на душата си, искате различното, свежото; но когато ножът опре до кокала и наистина ви се налага да постъпите по изцяло нов за вас начин, всичките ви алармени и съпротивителни системи започват да бучат, причинявайки ви понякога дори свръхнеприятни физически симптоми. Вие имате чувството, че ако изоставите тази ваша част, която познавате, просто ще умрете. Но вдигнете глави, същества от светлина – не е нужно да оставяте тази ваша част – вие сте я отлели вече като Диамантен Оскар; просто да я надградете, допълнете, преосмислете.

Множество астрологични и космични напасвания ще доведат до вливането на нова енергия в края на март. Какво ще ви донесе това?

Разберете, посланията са генерализирани за определена група, която излъчва сигнал за готовност. Ако се опитвате да ги приложите към всички, ще видите, че един и същ прилив на енергия, се усеща по различен начин от отделните слоеве на светлина. Към момента, вие живеете не в един, а поне в 12 слоя на различни реалности (приемете го като суб-измерения, които включват най-ниските плътности, до началните входове на пето и дори шесто измерение.) И въпросът не е в цифрите на измеренията, защото дори те често предизвикват във вас състезание и гордост (я аз до кое съм стигнал:), а в различните нива на осъзнаване. Можете да го видите като пластовете на една и съща торта. И тъкмо по тази причина всеки един посланик изпраща точен сигнал от  Своите водачи и ангели точно към определен слой от тази торта, за да го напои с нови, живителни сокове.

За групата, която е организирана на този пласт, посланието е следното: Вие сте една мощна  група, която наистина първопионерства и е постигнала огромна дълбочина в самоосъзнаването. Вие сте хората, които надигаха първите вълни, независимо от това дали е било съзнателно или не; вие сте тук с много силни импулси да участвате, като за много от вас светлинната работа наистина е приоритет в живота.

Доста от вас са копали и орали неуморно нивите си, изчиствали са, плевили са, прекарали са големи моменти на еуфория, но и тежки зими, в които страховете отново и отново са надигали праисторически глави.

В повечето случаи активациите са направени, правомощията – изискани, договорите – разрешени, голяма част от кармичните уроци – осъзнати и изработени.

И все пак на доста от вас липсва радостта като постоянно състояние, усещането за това, че не само знаете и работите тези неща, но и ги живеете.

Много от вас са пред прага наистина да получат своите нови космически паспорти – документи за нова самоличност. Вие имате напълно свободен избор – дали да се върнете у дома, дали да останете и ако останете, какво и как да правите.

Разбирате ли – царството небесно си е ваше, то няма къде да ходи. Тъгата около начините на земното тръгване е нищо в сравнение със завръщането у дома, а и дори вашите близки, които вие сте осветили, независимо от това дали те работят съзнателно или не, също разбират всичко това в дълбочина.
„О, но защо ни говориш това Михаиле“ – виждам ви да се стряскате. Не защото искам от вас да напускате планетата, а защото искам да видите, че винаги сте на косъм от безкрайното блаженство, че никога нищо не губите, че никой нищо не ви кара да правите насила.

И ако – виждайки този избор и знаейки, че можете да го осъществите за секунда, вие все пак вземете решение да останете на тази възраждаща се планета, да вливате светлина именно в това забравило величието си физическо тяло, то изоставете, дайте на нас стария модел на яростна съпротива при всяка „трудност.“ За вас повече няма трудности, щом бог е с вас, кой да е против вас? Или все още смятате бога за безпомощен, безучастен старец, който си стои в небесата и наблюдава, но все още оставя лошите да си безчинстват, а вас – да страдате?

Краят на март ви носи именно онова прещракване, което ще ви помогне да започнете новия си живот в пълното усещане за нещата, без да трябва да се преструвате повече дори пред самите себе си.

Това е набор от много могъщи активации, но и напасвания на пластовете – още един слой  на тъмнината се е съгласил на фино ниво вече да предаде ключовете на по-висши сили. Физическият план на тази група хора е възможно да продължи борбата и съпротивата, но на финия план – а той винаги е решаващият, изходите са предрешени.

В особена степен се активира неоново-златистия цвят на Христовото съзнание и диамантената честота, която идва от пълноспектарната Метатронична емисия. Казано на разбираем за вас език – всяка част от тялото ви ще приеме една нова интензивност на тези енергии, които са били ключови за него, но са били изгубени през вековете.

Приемете тези светлини по удачен за вас начин и работете с тях. На психологично-емоционален план може да усетите как онези стари, повтарящи се ваши модели и реакции наистина ви напускат и се отдалечават – все едно са били далечен, кошмарен сън. Както казахме обаче – всеки получава освобождението според готовността си.

Онези от вас, които чувстват и знаят, че са приключили договорите и са готови да приемат Новите Космически паспорти, нека се подготвят физически за различно изживяване. Ако има периоди на съпротива и страх (тялото трябва да бъде уговаряно към тези мощности, защото те на моменти му се струват доста страшни), то вече ще можете да ги преодолявате много, много бързо и ефективно.

Възлюбени, това е една нова вълна, която прави мост от края на 2012 към следващия период на Светлинно изграждане на планетата Земя. Приемете я с още повече мъдрост, отдайте се изцяло на радостта, но не я превръщайте в истерия. Приемете най-блестящото за себе си и оставете животът да ви покаже крачките, без да го поучавате.

Към момента много от вас – макар и изморени и поочукани от тесните тунели, са готови да приемат новите интензивности и да работят с тях.

Във всички случаи това означава и нови способности на тялото да се самоизцелява, включване на мощни психологични дарби, способности за материализация на довчера невъзможни за колективното съзнание явления. Това е едно вълшебство без граници, но то може да съществува и да се изявява само в чистия поток на Христовата енергия, а за това да я поддържате около себе си, сте отговорни изцяло вие.

Готови ли сте вече да направите и онова, което редовно се случва във високите селения – да отдадете своята шлифована частица като готов дар на някого другиго, а той да ви предаде неговата.

Помнете – душите в едно семейство често правят това – те дори си разменят спомени от животи, изживени опитности – това се прави с цел гроздът да напредне по бързо, тъй като е безкрайно по-трудно всеки да преминава през тези уроци сам в продължение на векове. Това е и една от причините понякога няколко души да имат спомен за един и същи живот, особено ако той е бил ключов. Искате ли – вместо да стискате дара за себе си, да го предадете на другите души от вашата група? Те също има с какво да ви дарят, тъй че обменът е съвсем честен енергийно. За да се получи този обмен обаче, следва да отстъпите от пристрастяването си към която и да било определена роля. Вие сте я изиграли вече в съвършенство, сега можете да спрете да се идентифицирате толкова силно с нея.

В много отношения на вас ви се налага да погледнете в миналото, защото няма как да продължите напред, ако някои рани не бъдат изчистени и изцелени напълно. Когато миналото ви влече, изследвайте, изстрадвайте и изплачете болките му.

В края на този месец обаче, ще има вливане на футуристична енергия – т.е. вие отново ще можете да видите своите острови на материализация да се издигат, този път – с още по-голяма енергия. Оставете това да се случи и помнете – и издиганията, и обвиванията в старите мъгли са еднакво ценни.

Вашите лични Авалони няма как да не изплуват отново из мъглите на вековете, защото вие го направихте, възлюбени – с толкова много страст любов, всеотдайност, че цялата вселена ви съдейства то да се случи. И точно по тази причина в прииждащата вълна ще бъдат открити още много езотерични тайни, задействани стари, неразчистени канали и въведени нови.

Всеки ще усети много точно каква е неговата задача в този процес, къде и как да се включи. Следвайте ясно указанията на духа и бъдете заедно в индивидуалните си подходи и усещания.

Бог и ангелите са с вас, жребият отдавна бе хвърлен и всеки нов предел и преминат Рубикон ви доближава още по-силно до онова, което си е вътре във вас по начало – земният рай.

С любов, огромно задоволство и знак за почит – АА Михаил
Няма коментари:

Публикуване на коментар