вторник, 16 април 2013 г.


Как да запазя Силата си, независимо от обстоятелствата? Послание от Бог.

Силата не е нещо, което може да избяга, та да я вардиш от каквото и да било.

Та нали, синове и дъщери мои, аз ви дадох огромна Сила, с която да се родите - искра, която винаги да бъде с вас и да разагаряте до степента на ярки огньове.

Тази искра, която съм ви дал, няма външна буря, която да угаси, разбирате ли, обични?

Тази искра е вашето наследство от мен, пулсът на сърцето ви, изначалното ядро на сътворението, диамантения код-отпечатък, който сте и от който произлиза всичко онова, което сте в момента - тялото, емоциите, убежденията - всичко това е произлязло от онзи едничък дъх-импулс, с който ви изпратих на вашите вселенски пътешествия и който после сте отъркаляли във вибрацията на измерението, което сте посетили като сте създали по този начин форми, отпечатъци, опитности, светове безкрай.

Силата е във въс, в сърцата ви е скрита, тя чака да разгърнете воалите пред нея, да отворите портите, които сте поставили, за да се излее към света ви като Ниагарски Водопад. Много от вас вече го сториха и изпитаха какво означава тази Любов Божествена - ядрена експлозия, от която се раждат вселени. Сега остава не само да сте я изпитали, но и да я претворявате в света си ден след ден.

Силата е в Любовта, така е.

Знам, обични, че много често вие чувствате тъкмо обратното - че Силата принадлежи на онези, които действат от обратната страна - онази на агресията, налагането, грубото пробиване на пътя с лакти, а любовта е една жалка и безпомощна поетична метафора, неспособна, да свърши и материализира нищо съществено в този свят. Не, не, не отричайте, аз знам какво проплаквате в трудни моменти и не ви съдя ни най-малко;  знам как се борят сърцата и душите ви с убеждението, че Силата е навсякъде другаде, но не и в Любовта. Може би силата на Чувствата - да, но не и Силата на материализирането и светския успех.

Съзнавате ли, любими, колко дълбоко са отпечатани тези модели в съзнанието ви и колко подмолно те се появяват, за да ви саботират отново и отново?

Тук аз ще ви обърна внимание още на следното: какво разбирате под Сила и какво разбирате под Любов?

Когато ние кажем Сила, разбираме извечната Мощ на Съзиданитео, Майсторството, неотменимото ви право да творите живот и блага, вашата свята и нерушима връзка с мен и вас самите във всичките ви измерения. Тази творческа Сила векове наред сте давали на някакви по-добри от вас - духовенство, светска власт или деспотични богове и ангели, каквито ние всъщност не сме, не и в нашите измерения.

Когато ние ви кажем любов, разбираме онази Любов, която гори в триединния пламък на Свещеното сърце - Любовта, която буквално може да възкреси унищожено тяло. Как мислите, че го направи ИИсус, откъде смятате, че взе той Силата да извърви пътя през Голгота и след това да възкръсне от пепелта в светлината? Силата дойде от Любовта в сърцето му - тъй мощна и неугасима, че преодоля бариерите на земното, не се спъна ни в най-голяма болка, ни в в унижение, непоносимо за тленното Аз; запазвайки тази връзка с истинския АЗ той успя да въздигне човешкото в Божествено.

Същата Сила имате и Вие, същата любов. Та нима Христос не слиза сега във всяко сърце по Земята? Същото го можете и вие, само сте забравили.

Силата не означава нито твърдост, нито непреклонност, най-малкото агресия, която всъщност идва от безпомощното малко Аз - истинската Сила може и да плаче, можа и да се чувства сломена, може и да бъде уморена; но тя затова е Сила - не защото никога не изпитва тъжни моменти - та що за Сила е тогава...а именно защото чрез Любовта може да издигне и най-тъмното чудовище в светъл и мощен Орел.

Свикнали сте да давате Силата си на външни обстоятелства и аз не ви обещавам, че те никога няма да ви разлюляват. Нали такъв е танцът на живота - да се движите с вълните, приливите и отливите, бурите и новите притихвания? Но знаейки къде се крие вашата Сила, вие винаги ще имате избор. Не можете да контролирате хората и обстоятелствата около вас. Сега те - повече от всякога ще се променят, ще бушуват, ще се опитват да ви примамват отново и отново в старите ви навици, но именно във вашата тиха и спокойна сърдечна област, вие имате един избор, който никакво обстоятелство и външен натиск не може да ви отнемат - силата да възлюбите .

Опитвайте, деца обични - не спирайте, а продължавайте с удвоена мощ. Възлюбете и вижте какво ще направи любовта и с най-мрачното обстоятелство. Никой не очаква от вас винаги да сте на гребена, винаги еуфорични, винаги непоклатими. Нищо подобно - вие ще научите другите как да следват Любовта, само ако и вие самите сте познали колко бързо събарят ураганите и пожарите на все още преобладавищите земни модели.

И все пак, обични мои, обичта никога не е била по-Силна на Земята, такъв разцвет на човешкия копнеж по истинската Любов не е бил виждан от еони.

Това е Новата Вълна, която носите не само вие, самоотвержените първенци, но и един още по-голям и разширяващ се кръг от хора, които вече заявиха готовност да поддържат Светлината.

В много моменти можете да загубите усещането си за Сила, да чувствате много по-ярко слабостта, отчаянието, неверието, и все пак няма от какво да пазите своята Сила, не и от външните обстоятелства, защото те не само не я смазват, а напротив - укрепват я. И всеки път, когато видите, че Любовта у вас има силата да променя буквално всяко обстоятелство към по-добро за висшето ви благо, когато осъзнаете на практика нейната не само лечебна, но и възкресяваща Мощ, когато ден след ден и час след час - дори когато най-много ви боли и тъкмо тогава, изберете любовта - но не онази, мелодраматичната, а осъзнатата, Божествената действената; когато изгоните неуморните търговци - агенти на пресмятащия Ум от своя храм, тогава ще осъзнаете, че вие имате вече всичко. И ако има път, който все още да стои пред вас, то вие ще го извървите със съвсем различно светоусещане, дори спадовете ще приемате с благодарност и лекота - просто като един контраст на преобладаващото ви постоянно чувство за благодат, преизпълненост  и изобилие, които все повече се превръщат във ваша истинска природа.

Силата е в Осъзнатата Любов и връзката с Отца и Майка ви - ако наистина си спомните какво ви даваме, вече няма да има такова обстоятелство, което да ви отклони от Пътя, защото вие ще знаете, че онези страхове, които ви приканват към варианти, не толкова чудни и сияйни за вас, са само илюзии, създадени от хората, понякога дори и най-обичните.

Следвайте Пътя на Любовта и тя ще ви покаже с Космическа точност какво е конкретното действие - кога да дадете газ, кога да спрете, кога да трупате, кога да отпускате - няма по-прецизен и конкретен съветник от Любовта, само да се научите да различавате ясно гласа й и ще осъзнаете, че с такъв пътеводител имате Сила равна на Бог.

Вие се учите, любими мои деца, и никога не сте напредвали толкова бързо. Никога от Атлантида насам толкова будни сърца не са се обръщали към Себе си в Мен в искрена молитва за Чистота и Възход, никога оттогава насам толкова много души не са постоянствали в изискването си към мен и ангелите да поддържаме курс на Божествена чистота по Пътя - никога от еони такова щастие не е изригвало от вашата планета към нашите измерения, за да ни даде възможност да я върнем обратно умножена по безкрайност.

Ето такава е Вашата Сила и не я молете повече от мен, защото аз съм ви я дал и така. Използвайте я. Всеки ден, всяка минута, всяка секунда. Докато още има фактор време - макар и поддържан условно за удобство, запълвайте го с любов и той ще изчезне съвсем за вас, заедно с всичките му уловки, капани и игри.

Силата, Силата, Силата е там - каквото и да става около вас, да се върнете в Сърцето си - там ви чакаме ние, винаги готови да ви изкъпем в любов, погалим, утешим и обновим. Това е ваше право - дори когато малкото дете плаче, вие винаги може отново и отново да  се свързвате с по-голямата картина и да създавате и получавате чрез избора Любов  възможности и изцеление безкрай.

Забравете всепоглъщащите сметки н ума и просто поливайте обстоятелствата около себе си с любов, след което безпристрастно наблюдавйте - накъде ще се насочат. Когато видите, че всичко онова, което ви е неприятно и ви спъва само си отива, а все по-нови и вдъхновяващи проекти и врати се отварят пред вас, ще разберете, че Любовта е онази Сила, която гради интегралния успех, а всички онези заучени защитни механизми са ви помагали едничко да оцелявате, а понякога дори и това не са свършвали, защото как да оцелеете в такива тесни и задушни пространства, в които ви набутват вашите защити от Любовта? С какво ви подхранват те? Нима първо не ви предпазват, само за да ви разболеят и смалят после?

Прегърнете ме, Любими, прегърнете ме без да мислите и да пресмятате, дайте възможност на Себе си да Бъдете прегърнати от Баща ви, Майка ви и Сина, за да бъдте обновени в своето Истинско АЗ. Обърнете хастарите и си елате у Дома, докато сте още тук. Защо да чакате?

И ако това е ваш избор, кой да ви отнеме тази Сила?

Любящ ваш Бог заедно с Богинята Майка, АА Михаил и ИИсус Христос.

Няма коментари:

Публикуване на коментар